Jij en je paard komen niet voor niets bij elkaar. Zo voel je je vaak aangetrokken tot mensen die op een zelfde golflengte zitten, hetzelfde in het leven staan. Met andere woorden op een zelfde trillingsfrequentie zitten. En dit is niet anders dan met dieren waar je je toe aangetrokken voelt of in dit geval je paard. Samen kunnen jullie daardoor groeien en ontwikkelen. 

Zeker als je paard problemen toont op fysiek niveau of in het gedrag nodigt je paard jou uit om te veranderen. Want jouw, vaak onbewuste, emoties, gedachten en gedragingen hebben invloed op je paard.

Alles heeft hierbij zo zijn eigen trillingsfrequentie, iedere emotie en gedachte voelt anders. Denk maar eens aan een boze persoon of een blije persoon, die hebben een totaal verschillende uitwerking op de omgeving. En doordat het paard vooral nog instinctief reageert, reageert het daarmee op alles wat er in jou omgaat (trilt). Daarbij gaat je paard daar meetrillen waar die dezelfde trillingsfrequenties heeft. En zo ontstaat het dat je paard met zijn fysieke of gedragsproblemen onbewuste processen in jou spiegelt.

Boodschap

Door de boodschap van je paard achter deze problemen te zien, kunnen jullie beide ontwikkelen en groeien. Je paard groeit mee met jou door letterlijk te ervaren (mee te trillen) wat jij in je paard aanraakt met jouw levensprocessen.

Vaak komt er een schuldgevoel bij mensen, omdat ze denken dat ze hun paard ziek maken. Dit is dus niet aan de orde! Je paard kiest er zelf voor om dit proces met jou te doorlopen. Je paard trilt namelijk alleen daar mee waar het dezelfde trillingsfrequenties heeft.

Wat heb je nodig?

Om de boodschap van je paard te zien is het belangrijk dat je bewust bent of wordt van je zelf. Dus van je eigen emoties, gedachten en gedrag. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld beginnen door kort aan het einde van de dag even na te gaan in je hoofd wat er die dag allemaal is gebeurd of schrijf het even op.

Tot slot

Vandaag kwam ik weer de kudde paarden in de Kampina tegen, wel op een afstandje. Hun boodschap aan mij: “Neem de tijd”. Door die boodschap toe te laten, nam de druk af in mezelf. 

Ben jij je bewust van wat jouw paard spiegelt aan jou? Vertel jouw ervaringen in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Geniet van je paard!

Ilse van Veen
Paardenfluisteraar & healer
www.centrumequus.nl